Suna-ne 0722 783 135Str Tintasului 21, Sector 1, Bucuresti

ProgramL-V 9:00-17:00 – Pentru alte ore contactati-ne!

Fa-ti o programareLocuri limitate

CONSILIEREA PSIHOLOGICA INDIVIDUALA

Este o forma de asistenta psihologica prin intermediul careia se abordeaza probleme punctuale, iar copilul sau adolescentul care vine la consiliere este invatat o serie de strategii pentru a face fata dificultatilor din viata lui si pentru a reduce distresul resimtit.

Ajuta copiii si adolescentii care au dificultati de integrare in colectivitate (gradinita, scoala) sau de relationare cu cei de aceeasi varsta sa se simta in largul lor in preajma celorlalti, sa aiba o parere buna despre sine, sa interactioneze confortabil cu alti copii.

Copiii care nu reusesc sa urce pe scena la scoala/gradinita si sa interpreteze un rol sau sa recite o poezie, vin la consiliere si invata cum sa-si invinga aceasta frica.

Consilierea psihologica este benefica si pentru copiii care nu stiu cum sa-si exprime emotiile in mod corespunzator (plang “din orice”, ii lovesc pe ceilalti cand se enerveaza ).

Adolescentii pot invata cum sa-si imbunatateasca interactiunea cu prietenii, cu persoanele de sex-opus. Ei pot afla informatii validate stiintific cu privire la diferite teme (consum de droguri, viata sexuala, contraceptie, alegerea profesiei etc.).

Ajuta parintii sa inteleaga cum sa reactioneze in fata unor probleme de comportament pe care le au copiii lor. Ii invata pe acestia cum sa respecte limitele adolescentului din viata lor, cum sa comunice mai bine cu el.

De pilda, un elev care se simte coplesit de volumul temelor pe care le are de rezolvat pentru scoala poate invata strategii de optimizare a invatarii, a rezolvarii temelor si tehnici de management al stresului si timpului.

Un copilas de 5 ani care sta retras, nu stie cum sa-si faca prieteni sau ii este frica sa vorbeasca cu alti copii, vine la consiliere si invata abilitati sociale care sa-l ajute sa-si depaseasca aceste dificultati. Se realizeaza activitati terapeutice care cresc stima de sine, jocuri de rol in care copilul are ocazia sa exerseze, intr-un mediu securizant si placut, abilitatile sociale necesare in viata lui de zi cu zi.

Consilierea este un proces de scurta durata (comparativ cu psihoterapia) care se centreaza pe dificultatile raportate de copil sau de parinte.

Psihoterapia

Este un proces cu durata mai lunga, care se adreseaza unei plaje mai largi de probleme. Psihoterapeutul incearca sa descopere cauzele sau factorii care au condus la aparitia dificultatilor prezente si sa ghideze copilul spre rezolvarea lor folosind o varietate de tehnici (joc, discutii, restructurare cognitiva, arte combinate, experimente comportamentale, povesti terapeutice etc.).

Cine vine la psihoterapie?

 • Copiii si adolescentii care au probleme cronice de atasament, interactiune si socializare cu cei de aceeasi varsta sau cu adultii din jurul lor.
 • Copiii si adolescentii care au trecut prin experiente traumatizante (divortul parintilor, decesul unui parinte, abuzuri fizice, sexuale, emotionale).
 • Copiii si adolescentii diagnosticati cu o tulburare mentala (depresie majora, anxietate generalizata, fobie scolara, anxietate sociala, claustrofobie, agorafobie, atacuri de panica, anorexie, bulimie, tulburari de conduita, consum de droguri, etc.).

Psiholog Copii Bucuresti

Sedinta de consiliere sau psihoterapie dureaza 50 minute. In prima sedinta are loc o evaluare a cazului. Aceasta evaluare presupune un interviu semistructurat cu copilul si/sau cu parintele. De asemenea, in functie de situatie, se utilizeaza instrumente psihologice de diagnostic, precum:
 • WISC-IV (Scala de inteligenta pentru copii Wechsler, Editia a IV-a).
 • Matricile Progresive Raven Standard – pentru stabilirea nivelului de functionare intelectuala.
 • CDI (Child Depression Inventory) – pentru evaluarea depresiei la copii si adolescenti.
 • STAI-C (State-Trait Anxiety Inventory Form for Children) – pentru evaluarea anxietatii la copii si adolescenti.

In urma evaluarii se ofera parintilor recomandari verbale/scrise sau, dupa caz, un raport de evaluare.

Lucram cu copii care au intre 2 si 17 ani.

Exista mai multe tipuri de psihoterapie. La Covorasul Fermecat, psihoterapeutul Claudia Draganescu are formare in psihoterapie cognitiv-comportamentala si o experienta de peste 9 ani in lucrul cu copii si adolescenti.

Pentru a citi articole din domeniul psihologiei dezvoltarii copilului si adolescentului, apasa aici.

Cine sunt psihologii nostri?

Claudia Draganescu

Claudia Draganescu

Psiholog / Psihoterapeut

Competente profesionale:

 • Evaluare psihologica copii si adolescenti.
 • Interventie psihologica la copii si adolescenti (retard-psihomotor, autism, intarziere in dezvoltare, depresie, anxietate generalizata, fobii).
 • Consiliere parentala.
 • Supervizarea activitatilor terapeutice din cadrul centrului.
 • Coordonarea programelor de interventie comportamentala.

Vezi CV-ul complet

Ultimele articole despre Psihologie

1204, 2018

Dezvoltarea limbajului expresiv

By |12 apr. 2018|Tags: , , |0 Comments

Cu toate că nu vorbește, copilul dumneavoastră folosește vocea pentru a comunica?  Copilul scoate multe sunete? Acesta poate să imite orice sunet simplu, onomatopeele ,cum ar fi sunetele de animale sau ale mașinii în timp ce se joacă? Toate acestea sunt un preambul sau drumul spre vorbire și pașii spre dezvoltarea limbajului expresiv.   Ce puteti face pentru a-i dezvolta copilului  [...]

304, 2018

Importanta motricitatii fine

By |3 apr. 2018|Tags: , , |0 Comments

Motricitatea fina se refera la acele abilitati care implica uzul fin al musculaturii care controleaza mana, degetele. Cu aceste abilitati bine dezvoltate, un copil este capabil sa indeplineasca sarcini importante precum hranitul, inchisul hainelor, manipularea obiectelor mici, scrisul, etc. Aceste abilitati se pot dezvolta, gradual, prin experienta si prin expunerea celor mici la diverse jucarii, material sau chiar hrana.   [...]

2003, 2018

Importanța jocului simbolic

By |20 mart. 2018|Tags: , |0 Comments

  De ce este important jocul simbolic?            Prin intermediul jocului simbolic, copilul, învață să se joace independent, dar și cu un tovarăș de joacă. Acesta  poate fi un mod plăcut , dar și util, de a petrece timpul cu copilul dumneavoastră, dar și o modalitate prin care puteți să vă cunoașteți copilul mai bine. Jocul simbolic ajută copiIi să-și [...]

Incarca mai multe articole

PROGRAMARI

Esti la un click distanta sa schimbi un destin