Continuam sa impartasim cu voi jocuri pentru imbunatatirea coordonarii ochi mana.

3. Fasole mozaic

Activitatea are scop intarirea muschilor degetelor.

Ce ne trebuie?
Margele, fasole, nasture, hartie, lipici, markere, pompoane, pensete.

Cum facem?
Pe o foaie de hartie desenati o figura simpla sau lasati-l pe copil sa deseneze ceva. Folosind lipiciul, aratati-i copilului cum sa traseze conturul imaginii/ desenului. Odata ce conturul este trasat cu lipici, rugati-l pe copil sa ia un bob de fasole sau un nasture pe rand, si sa il lipeasca pe conturul imaginii. Lasati copilul să continue lipirea boabelor de pe imagine, punand boabele aproape unul de altul. Copilul se poate folosi de penseta pentru a ridica fasolea.

La ce bun?
Controlul degetelor, dezvoltarea coordonarii oculo-motorii si a motricitatii fine, manipularea obiectelor, dexteritatea manuala, manipulare, perceptia tactila si vizuala.

 4. Fa-ma un copac

Prin intermediul activitatii se urmareste dezvoltarea coordonarii oculo motorii.

Ce ne trebuie?
Hartie verde, maron si alba, lipici.

Cum facem?
Pentru aceasta activitate utilizati hartie maron si verde.

Puneti copilul sa va  traseze conturul mainii pe hartia verde, apoi trasati-i una sau ambele maini ale sale. Pe hartia maron, spuneti-i copilului sa deseneze un dreptunghi mare (daca e nevoie, ajutati-l). Lasati copilul sa decupeze mainile si dreptunghiul desenat. Pe o bucata mare de hartie, lipiti mana dumneavoastra pe dreptunghi, cu degetele indreptate in jos, apoi celelalte maini, in aceeasi directie. Pentru un copac inflorit lasati copilul sa deseneze si sa taie alte forme, apoi lipiti-le pe copac ca ornamente sau flori.

La ce bun?
Ambidexteriate, decupare, taiere, imbunatatirea motricitatii fine, perceptie motric-vizuala.