1. Spaghetele insirate
Aceasta activitate are ca scop imbunatatirea dexteritatii manuale prin manipularea si insirarea de obiecte mici pe spaghete.

Ce ne trebuie?
Margele, pahare de hartie, plastilina Play Doh, spaghete, farfurie de plastic.

Cum facem?
Cu ajutorul unui pahar de hartie, o farfurie de plastic sau o bucata de plastilina, invatati copiii să puna spaghetele pe verticala.
Dati-i copilului cereale sau margele si spuneti-i să puna obiectele mici pe spaghete.

Daca folositi culori diferite pentru margele sau cereale, puteti pune copilul de asemenea si sa sorteze materialele in functie de culori sau sa lucreze pe sabloane (ex.: rosu-verde-rosu-verde).

La ce bun?
Aptitudini dobandite in urma jocului: dezvoltarea coordonarii oculo-motorii, a motricitatii fine, forta in degete, manipularea obiectelor, formarea pensei tridigitale si o buna perceptie vizuala, invatarea categorizarii obiectelor.

2. Cutiuta cu surprize
In aceasta activitate copilul isi va consolida abilitatile sale de intelegere si abilitatile de coordonare ochi-mana prin introducerea sireturilor sau paielor pe gaura unui borcan de condimente.

Ce ne trebuie?
Nasturi, monede, containere, bile de bumbac,  perforator, sireturi, pompoane, foarfece, borcan de condimente, paie, pensete, bastoane de lemn.

Cum facem?
Folositi un borcan mare de condiment/ierburi. Dati-i copilului sireturi sau paie si spuneti-i cum sa le introduca pe gaurile capacului borcanului.
Ii puteti cere copilului sa sorteze materialele in functie de culoare sau marime inainte sa le puna in borcan. In cazul in care utilizati un borcan care are gauri si o mica deschidere pe capac, puteti utiliza elemente suplimentare pentru a le plasa la deschidere, cum ar fi pompoane, nasturi, margele mari, monede, etc. Copilul poate folosi o penseta pentru a prinde elementele inainte sa le introduca pe orificile borcanului. In cazul in care nu aveti un borcan de condimente, utilizati un alt recipient si faceti impreuna gauri în capac, cu ajutorul unui perforator sau faceti gauri cu foarfeca.

La ce bun?
Abilitati dobandite: dezvoltarea coordonarii oculo-motorii, formarea pensei tridigitale, o buna perceptie vizuala.