In asteptarea lui Mos Craciun va propun cateva activitati simple pe care le puteti realiza acasa cu micutii dumneavoastra.

 1. Pomul de Craciun
Prin aceasta activitate puteti exersa taierea cu foarfeca in incercarea de a crea un pom de Craciun din cercuri de diferite dimensiuni.

Ce ne trebuie?
Hartie colorata (verde, maron, galben, rosu), lipici, perforator, creion.

Cum facem?
Desenati cercuri de diferite dimensiuni pe hartia de culoare verde. Asigurati-va ca cercurile nu se suprapun. Acestea vor fi folosite pentru a crea coroana copacului. Rugati-l pe copil sa decupeze cercurile (ajutati-l daca este nevoie). Puneti copilul sa perforeze hartia galbena si rosie pentru a obtine ornamentele de pe copac. Lipiti cercurile verzi impreună intr-o forma triunghiulara, astfel incat sa semene cu pomul de Craciun. Ajutati-l sa apuce pe rand cerculetele galbene si rosii si lipiti-le pe cercurile verzi. Desenati un dreptunghi pe hartia maron si lipiti trunchiul copacului.

La ce bun?
            Abilitati: ambidexteritate, taiat cu foarfeca, motricitate fina, intarirea musculaturii degetelor, perceptia motric-vizuala.

2. Omul de zapada

Ce ne trebuie?
Crengute de copac, hartie cartonata, lipici, marker, foarfeca, hartie creponata.

Cum facem?
Faceti doua cercuri (unul mare si unul mic) din hartie, pentru a fi utilizate ca sabloane pentru corpul si fata omului de zapada. De asemenea, faceti si un sablon pentru palarie. Lasati copilul sa traseze cercurile pe o hartie alba si palaria pe o bucata de material textil. Puneti-l pe copil sa decupeze formele trasate.
Pe o alta hartie, lipiti cercurile si palaria: cercul mare pe partea de jos pentru corp si cercul mic pe partea de sus pentru fata omului de zapada. Cereti copilului sa-i deseneze ochii, nasul si gura. Taiati hartia creponata pentru esarfa si lasati copilul sa o lipeasca. Desenati nasturii cu marker negru. Folositi crengutele de copaci pentru maini.

La ce bun?
Aptitudini: ambidexteritate, taiat cu foarfeca, motricitatea fina, pensa tridigitala, perceptia motric-vizuala.

3. Fulgi de zapada
Aceasta activitate oferă copilului posibilitatea de a desena diferite forme si de a practica abilitatile sale de taiat cu foarfeca.

Ce ne trebuie?
Hartie, creioane colorate, lipici, markere, foarfeca, paiete, sclipici, vopsea tempera, autocolante.

Cum facem?
Puneti copilul sa indoaie hartia pe jumatate in pozitie verticala. Rugati-l pe copil sa deseneze un semicerc pe o parte a hartiei indoite, pentru a fi baza fulgului de zapada. Spuneti-i copilului sa deseneze mai multe forme geometrice in interiorul semicercului. Odata ce copilul a desenat, lasati-l sa decupeze toate formele. Puteti decora fulgul de zapada folosind sclipici, vopsea tempera, autocolante, paiete sau colorati-l etc.
La ce bun?

Aptitudini: taiat cu foarfeca, motricitate fina, perceptie motric vizuala.