“Cum sa petrec timp de calitate impreuna cu micutul meu?”. Este poate una dintre cele mai importante intrebari puse de mamici in ziua de azi. Preocuparea fata de copil prin prisma evolutiei  si dezvoltarii acestuia poarta  o incarcatura considerabila. Preocuparea se refera la cum  se poate folosi timpul intr-un scop productiv pentru copil  cat si satisfacator pentru parinte.

In primul rand trebuie sa tinem cont de un element. Nu perioada de timp conteaza ci modul prin care reusim sa transformam minutele in momente magice. Astfel, timpul pe care  il dedicam micutului nostru sa fie exclusiv pentru el si sa ii oglindeasca nevoile.

Trebuie sa ne organizam ziua astfel incat sa nu ne trezim la sfarsitul acesteia ca nu am reusit sa ne dedicam pe deplin . Incepem cu trezitul de dimineata. Il ajutam sa isi faca patul, apoi sa isi spele fata si dintisorii. Aceste activitati sunt legate de autonomia personala. De asemena incercam sa lasam copilul sa se imbrace singur. Il ajutam in situtatii complicate, atunci cand pantalonii sunt prea stransi sau exista nasturi si fermoare. Este important ca acest ajutor sa se diminueze in timp, fiind foarte bun pentru motricitatea fina.

Continuam cu micul dejun. Copilul  trebuie sa invete sa se hraneasca singur. Dar in acelasi timp putem invata impreuna: fructele, legumele, ustensilele principale din bucatarie. Atfel,cunoscand denumirea acestor, va putea cere atunci cand are nevoie, fara ca noi sa ghicim sau sa ne frustram in cautarea lui. Strangerea mesei este o activitate casnica. Poate lua parte la aceasta fara retineri.

Seara puteti avea un moment de relaxare, sa pictati sau sa colorati ceva. Citirea unei povesti este de asemenea un eveniment placut si relaxant pentru copii si care poate incheia ziua.

Nu exista o lista de activitati de calitate, acestea se fac in functie de nevoile si personalitatea fiecarui copil. Insa nu trebuie sa uitam vechea zicala ” calitate nu cantitate”.