Auzim deseori parintii spunandu-i copilului “Esti un geniu!”, “Ce copil destept am!”. In alte situatii, vorbesc altor parinti,invatatorilor sau chiar psihologilor despre cat de istet este copilul: “Sa stiti ca e destept foc, e deasupra celorlalti ca inteligenta!”. Ei bine, psihologii au tot felul de teste prin care masoara coeficientul de inteligenta a copilului sau IQ-ul.

Vrei sa afli cat de inteligent este copilul tau? Oare ai un copil supradotat intelectual? Stiai ca acesti copii si cei cu intelectde geniu au un profil de personalitate aparte, iar dezvoltarea competentelor emotionale este foarte importanta pentru ca abilitatile lor extraordinare sa fie puse in valoare?

La centrul Asociatiei Covorasul Fermecat, poti testa IQ-ul copilului tau. Psihologul nostru iti pune la dispozitie doua variante de testare, valabile pentru copiii cu varsta intre 6 si 16 ani:

  • Testarea scurta (dureaza aproximativ o ora) care se realizeaza cu testul Matricile Progresive Raven. Aceasta proba este una perceptiva, neverbala si masoara inteligenta generala.
  • Testarea extinsa (dureaza intre 90 si 120 de minute) care se realizeaza cu testul WISC-IV. Acest test cuprinde mai multe probe,  in urma carora aflam un coeficient de inteligenta general, care are la baza 4 indicatori: intelegerea verbala, rationamentul perceptiv, memoria de lucru si viteza de procesare a informatiei.

Pentru programari si detalii suplimentare, te rugam sa ne contactezi!

CONTACTATI-NE

Esti la un click distanta sa schimbi un destin