Cuvantul ADVENT provine din latinul “adventus” si inseamna “venire”.  Calendarul de advent este expresia nerabdarii si a pregatirilor pentru Craciun. Inainte de a fi vorba despre cadouri fiecare zi pana la Craciun este un prilej de conectare cu cei dragi. Pentru copii este cu atat mai special.

Primul calendar de advent a fost confectionat pentru prima data in 1851 iar primul calendar tiparit s-a realizat in 1902 in Hamburg.

Legat de acest eveniment exista si o legenda care spune ca un preot de la orfelinat a pregatit 24 de lumanari si a aprins cate una in fiecare zi pentru ca cei mici si singuri sa stie cand vine Mos Craciun.

In fiecare familie Mosul este un prilej de bucurie. Fiecare copil il asteapta plin de speranta si intreaba zi de zi “cat mai este?”.  Folosirea unui astfel de calendar le va da prilejul sa inteleaga trecerea zilelor, semnificatia Craciunului si bucuria de a fi impreuna.

Practic puteti confectiona impreuna un calendar. Fie ca il faceti din obiecte reciclate(tuburile de la hartia igienica), ca un panou in forma de brad, cusut din material textil sau fetru va asigura buna dispozitie a tuturor. Implicati copiii de la a alege modelul potrivit(folosind internetul) pana la a decide ce activitati veti face si evident respectarea programului.

Calendarul are 24 de parti reprezentand cele 24 de zile dinainte de Craciun. Se gasesc in comert calendare care au pentru fiecare zi cate o ciocolata. Este delicious acest tip de calendar dar cam nepotrivit in dorinta noastra, a parintilor, de a-i feri de carii 😀

 

Va sugeram ca si activitati de inserat in calendar urmatoarele:

◊ confectionam steagul Romaniei(pentru 1 Decembrie de exemplu) sau participam la parada,

◊ pregatim ghetute lui Mos Nicolae,

◊ urmarim un film special pentru aceasta perioada( ca Polar Expres au Singur acasa :D),

◊facem turta dulce(sau chiar o casuta daca avem abilitati de chef),

◊ bem ciocolata calda incaltati in sosete funny(sau un vin fiert),

◊mergem la targul de Craciun,

◊ cumparam si impodobim bradul(va recomandam un brad artificial sa salvam padurile),

◊ii scriem Mosului,

◊ le confectionam si trimitem bunicilor felicitari,

◊ daruim un cadou unui prieten,

◊ne rasfatam la o sedinta foto in familie,

◊ organizam o petrecere in pijamale,

◊invatam colinde,

◊ mergem sa ii colindam pe cei dragi etc.

Si, va incurajam sa fiti creativi, veseli si plini de speranta. Pentru ca Mosul vine negresit in multe forme.