Tableta sau miscare ?

Vine vacanta ! Multi dintre copii nu au bunici la tara, nu au unde sa alerge si sa isi consume energia. Parintii merg la serviciu iar copiii raman in grija bunicilor sau a bonelor. Oameni care ii iubesc dar care nu au energia necesara unei partide de fotbal, unui joc de leapsa, de tara-tara-vrem-ostasi, care nu sar coarda sau elasticul….

Ce facem cand copilul se plictiseste in casa ? Ii dam tableta ? Il scoatem in parcul unde de fiecare data sunt alti copii si nu poate lega prietenii ?

Noi va propunem alternativa unui atelier de miscare care are darul de a contracara aceste neajunsuri. Copiii au ocazia sa se joace, sa isi consume energia, sa isi faca prieteni si sa uite de mult dorita tableta.

Joc pentru copil, observare si corectare pentru kinetoterapeut

Timp de doua ore vor face diverse jocuri sub directa observatie a unui kinetoterapeut. Acesta va concepe activitati care sa intareasca tonusul muscular slabit de activitatea de a “sta cuminte”, inceputurile de cifoze sau scolioze date de orele nesfarsite de stat in banca la scoala sau acasa la birou facand lectii. Spre deosebire de un loc de joaca obisnuit, un kinetoterapeut poate observa in timpul jocului eventualele deficiente de postura, pozitiile incorecte ce pot pune presiuni asupra articulatiilor, eventualele dificultati ale mersului sau coordonarii mana-ochi. Si poate concepe jocuri in asa fel incat sa corecteze aceste deficiente fara ca aceasta sa para a fi terapie pentru copil.

Kinetoterapia nu este doar “gimnastica” sau “masaj”, ci o terapie care are la baza miscarea, utilizand energia mecanica in scop functional.

Kinetoterapia poate fi si preventiva, cu scopul de a mentine starea de sanatate optima (pe langa oase, muschi si articulatii, are efect benefic si asupra organelor interne, asupra digestiei, sistemului cardiovascular si respirator).

Traim intr-o lume in care nu se mai pune accent pe miscare, unde tehnologia este mai importanta si mai atractiva decat o iesire in aer liber sau alte activitati care implica miscare.

Incercam, prin miscare si jocuri interactive, sa ajutam copilul sa se dezvolte armonios, intr-un mod in care sa-l faca sa-si doresca si pe viitor acest lucru, si impreuna, prin obiceiurile dobandite, sa determinam o calitate a vietii care sa faca diferenta !

 

Imagini pentru fitness for children

 

 

 

 

 

Va asteptam sa ne consumam energia impreuna !! 

 

 

Varsta copii 6-9 ani

Durata 120 min (pauza 10 min)

Cost atelier 50 RON